Surowe CIASTO NA PIEROGI Bezglutenowe
Opis
Charakterystyka Staramy się jak najbardziej ułatwić kuchenne zmagania naszych klientów. Jeśli wciąż szukasz przepisu na idealne ciasto bezglutenowe, a nic się nie udaje, nie masz czasu na przygotowania, a gotowe pierogi bezglutenowe ze sklepów Ci nie smakują, to mamy dla Ciebie rozwiązanie. Surowe ciasto do własnoręcznego przygotowania pierogów. Półprodukt ułatwiający przygotowanie posiłku.
Przepis użycia poniżej na stronie.
Produkt odpowiedni dla osób z celiakią i na diecie bezglutenowej oraz dla wegetarian i wegan.
Masa porcja 800 g (starcza na przygotowanie około 45 sztuk średnich pierogów)
Składniki Woda /
Skrobia ziemniaczana /
Do wyboru: mąka sorgo lub mąka ryżowa /
Substancja zagęszczająca: babka płesznik /
Olej słonecznikowy
Ważne uwagi Przechowywać w lodówce.
Produkt nadaje się do mrożenia. Mrożenie wydłuża przydatność produktu.
Rozmrażać w temperaturze pokojowej.
Wartości odżywcze: ciasto z mąką sorgo 236,72 kcal / 991,10 kJ / 100 g
Tłuszcz 3,83 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,51 g
Węglowodany 45,57 g w tym cukry 1,49 g
Białko 4,78 g
Sól 0,01 g
Wartości odżywcze: ciasto z mąką ryżową 235,78 kcal / 987,16 kJ / 100 g
Tłuszcz 3,64 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,57 g
Węglowodany 45,57 g w tym cukry 1,32 g
Białko 4,78 g
Sól 0,01 g
Informacje o alergenach W piekarni używamy sezamu i różnych orzechów z wykluczeniem orzechów ziemnych. Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu i orzechów.