Surowe CIASTO NA PIEROGI Bezglutenowe

2020-05-28 03.10.48 1.jpg
Dostępność: towar dostępny
Wysyłka w: środa
Cena: 35,00 zł 35.00
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 32,41 zł
bez 8% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.
* - Pole wymagane

Opis

SUROWE CIASTO DO WYROBU PIEROGÓW / 1,700 kg

Surowe ciasto do własnoręcznego przygotowania pierogów.
Porcja 1,7 kg starcza na około 50 szt. średnich pierogów.

SKŁADNIKI Woda / Skrobia ziemniaczana / Mąka sorgo* /
Złoty len* / Olej słonecznikowy* / Sól Kłodawska
* certyfikowany produkt ekologiczny 

PIECZYWO ODPOWIEDNIE DLA OSÓB Z CELIAKIĄ
I NA DIECIE BEZGLUTENOWEJ
PRODUKT ODPOWIEDNI DLA WEGETARIAN I WEGAN 
BEZ DROŻDŻY / BEZ CUKRU / BEZ JAJ / BEZ NABIAŁU

Przechowywać w lodówce.
Produkt nadaje się do mrożenia. Mrożenie wydłuża przydatność produktu.
Rozmrażać w temperaturze pokojowej.
Przygotowanie: Po wyjęciu z lodówki ciasto ogrzać i wyrobić dłońmi aż
nabierze elastyczności. Ciasto podczas wyrabiania najlepiej podsypać tapioką.
Polecamy używanie silikonowej stolnicy. Rozwałkować ciasto na około 2mm.
Po zrobieniu pierogów gotować je około 3 minut na wolnym ogniu.
Do wody można dodać łyżkę tłuszczu i delikatnie osolić. Można mrozić
pierogi na surowo oraz po wstępnym gotowaniu.

WARTOŚCI ODŻYWCZE 252,4 kcal / 100 g 
Tłuszcz 6,65 g / w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,99 g 
Węglowodany 42,51 g / w tym cukry 0,47 g 
Białko 4,57 g / Sól 0,5 g

Galeria produktu

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl