Chleb Bezglutenowy SŁONECZNIKOWY
Opis
CHLEB SŁONECZNIKOWY
Wypiekany na zakwasie. Jasny chleb z dodatkiem ziaren słonecznika, również świeżo mielonych co nadaje mu charakteru. Zazwyczaj, ziarno dodawane jest do razowego pieczywa, w jasnym bochenku również smakuje znakomicie. Dostępny w formie średniej 430 G / dużej 500 g
Składniki Woda / Zakwas jaglany: mąka jaglana*, woda / Ziarna słonecznika* 11,2% /
Mąka gryczana* / Tapioka / Mąka z ziemniaków** / Substancja zagęszczająca: łuska babki jajowatej / Sól Kłodawska.
Produkt odpowiedni dla osób z celiakią i na diecie bezglutenowej.
Produkt wegański.
* Certyfikowany produkt ekologiczny. ** Skład mąki z ziemniaków: ziemniaki, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego.
Chleb BEZ gumy guar w składzie.
Wartości odżywcze 254,8 kcal / 100 g
Tłuszcz 8,26 g / w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,02 g
Węglowodany 37,7 g / w tym cukry 0,57 g
Białko 5,94 g
Sól 1,1 g
ZDJĘCIE POGLĄDOWE (ZMIANA FORMY)
Produkt nadaje się do mrożenia. Sugerujemy mrożenie pokrojonego chleba.
Po mrożeniu produkt może się bardzie kruszyć.
Mrożenie wydłuża przydatność produktu.