Chleb Bezglutenowy POPULARNY
Opis
CHLEB POPULARNY
Bochenek o jasnym miękiszu i delikatnym smaku. Sprawdza się jako codzienne pieczywo, osobiście jeden z naszych ulubionych. Od niego zaczęła się nasza przygoda z pieczywem bezglutenowym. Masa 430 g
Składniki Woda / Zakwas jaglany: mąka jaglana*, woda / Mąka gryczana* / Tapioka /
Mąka z ziemniaków** / Substancje zagęszczające: guma guar, łuska babki jajowatej / Sól Kłodawska.
Produkt odpowiedni dla osób z celiakią i na diecie bezglutenowej.
Produkt wegański.
* Certyfikowany produkt ekologiczny. ** Skład mąki z ziemniaków: ziemniaki, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego.
Wartości odżywcze 212,7 kcal / 100 g
Tłuszcz 0,98 g / w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 37,1 g / w tym cukry 1,2 g
Białko 3,84 g
Sól 1,21 g
ZDJĘCIE POGLĄDOWE
Produkt nadaje się do mrożenia. Sugerujemy mrożenie pokrojonego chleba.
Po mrożeniu produkt może się bardzie kruszyć.
Mrożenie wydłuża przydatność produktu.