Chleb Bezglutenowy MELASOWY
Opis
CHLEB MELASOWY
Wypiekany na zakwasie. Wyjątkowy, ciemny chleb z dodatkiem ziaren słonecznika i melasy. Idealny dla amatorów lekko słodkawego pieczywa. Niewielki dodatek melasy, nadaje wilgotności oraz utrzymuje dłużej świeżość. Nadaje się nie tylko na słodko, ale i do konkretnego obkładu. Masa 500 g
Składniki Woda / Zakwas jaglany: mąka jaglana*, woda / Mąka gryczana razowa* / Tapioka / Mąka z ziemniaków** / Ziarna słonecznika* / Substancja słodząca: melasa buraczana* 2,7% / Substancje zagęszczające: guma guar, łuska babki jajowatej / Sól Kłodawska.
Produkt odpowiedni dla osób z celiakią i na diecie bezglutenowej.
Produkt Wegański.
* Certyfikowany produkt ekologiczny. ** Skład mąki z ziemniaków: ziemniaki, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego.
Wartości odżywcze 253,9 kcal / 100 g
Tłuszcz 4,27 g / w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,58 g
Węglowodany 66,2 g / w tym cukry 30,9 g
Białko 5,97 g
Sól 1,18 g
ZDJĘCIE POGLĄDOWE (ZMIANA FORMY)
Produkt nadaje się do mrożenia. Sugerujemy mrożenie pokrojonego chleba.
Po mrożeniu produkt może się bardzie kruszyć.
Mrożenie wydłuża przydatność produktu.