Chleb Bezglutenowy CODZIENNY
Opis
CHLEB CODZIENNY
Wypiekany na zakwasie. Dzięki stworzonej mieszance, chleb ma neutralny smak. Mąki dobraliśmy tak, aby stworzyć tani chleb, bez dodatku gryki i gumy guar. Dzięki czemu będzie odpowiedni dla większej grupy odbiorców z alergiami pokarmowymi. Masa 430 g
Składniki Woda / Zakwas jaglany: mąka jaglana*, woda / Mąka ryżowa / Tapioka / Mąka z ziemniaków** / Substancja zagęszczająca: łuska babki jajowatej / Sól Kłodawska.
Produkt odpowiedni dla osób z celiakią i na diecie bezglutenowej.
Produkt wegański.
* Certyfikowany produkt ekologiczny. ** Skład mąki z ziemniaków: ziemniaki, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego.
Chleb BEZ gumy guar / gryki w składnikach.
Wartości odżywcze 195,7 kcal / 100 g
Tłuszcz 1 g / w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 41,31 g / w tym cukry 1,03 g
Białko 3,94 g
Sól 1,37 g
ZDJĘCIE POGLĄDOWE
Produkt nadaje się do mrożenia. Sugerujemy mrożenie pokrojonego chleba.
Po mrożeniu produkt może się bardzie kruszyć.
Mrożenie wydłuża przydatność produktu.